BASURAS-SANITAT-OBRES-MEDI AMBIENT-CARRERS-SENYALS-TRAFIC-CULTURA-RIERES-PONTS-GOVERNACIO-HISENDA-COOPERACIO-ESPORTS-MOBILITAT-COMUNICACIO-URBANITZACIONS-IMPOSTOS-TAXAS-SANCIONS-MULTES-MOBILIARI-VEHICLES-BOMBERS-PROTECCIO CIVIL-ANIMALS-

A partir d'ara tindrem una nova secció i ens agradaria que tu fossis el protagonista. Envia'ns un correo electrònic explicant el problema que tens i si se t'acudeix alguna solució. Intentarem publicar-lo al nostre blog i fer-ne un seguiment.


dimarts, 6 de juliol del 2010

LIDERATGE

La ciutadania estem cansats, tips, desorientats, perduts, descreguts, desanimats, i molts d’altres adjectius que poden explicar on som i com ens sentim en el context econòmic actual i, encara, molts tenim la sort de no estar ni a l’atur ni a l’economia submergida. Exigim valentia, honradesa, visió estratègica i esforç col·lectiu (no confondre amb molts esforços individuals que no és el mateix i és el més habitual avui en dia).

Però per damunt de tot, ens cal lideratge, que és important no confondre amb altres conceptes vinculats a l’exercici del poder. Com es pot trobar en diferents definicions, la diferència és prou important i a la vegada subtil (veure per exemple la definició que es fa en àmbits educatius com a www.xtec.cat on apareix el següent: “Direcció i lideratge estan estretament relacionats, però dirigir persones i liderar persones no són la mateixa cosa. Mentre que direcció estaria associat a poder (polític, econòmic, jurídic, militar o administratiu) i autoritat jeràrquica, lideratge estaria vinculat a conceptes més subtils com autoritat social, ètica, moral i professional”).

Això es el que demanem als nostres dirigents, i especialment als regidors del govern i de la oposició, encara que per raons obvies especialment als del equip de govern i a l’alcalde com a màxim representant. No es lícit escudar-se en el context econòmic actual o passat, perquè desprès de uns anys ja es hora de tenir idees, de motivar-nos, de fer-nos saber on es vol arribar i ser consistent.

En el darrer mandat es va fer un Pla Estratègic, un clar exercici de participació ciutadana tal com posteriorment molts mitjans de comunicació han destacat. Tots els que varen voler participar ho varen fer, i tan ciutadania en general com a membres de partits politics en particular van ser-hi presents. Les conclusions son majoritàriament valides i compartides, per tant no cal inventar res cal executar.

Per tant, honestedat, missatges clars, visibilitat d’on anem i lideratge per a assolir el compromís de fer-ho entre tots (com un conjunt, no com la suma d’individus obedients o reactius, no com a administrats) ... fins i tot no estan d’acord es fa bracet dels líders; i des de GIU ho hem fet cada cop que un plantejament ha estat compartit.

n Mariano López García